Kwaliteitsinitiatieven

Kwaliteitsinitiatieven

Om altijd de hoogste kwaliteit chlorella te kunnen leveren, zetten Sun Chlorella zich in voor kwaliteit, van de kweekomgeving tot de productiemethoden.
Chlorella wordt gekweekt in de meest geschikte omgeving die gebruik maakt van de rijkdom van de natuur, een gecontroleerde schone buitenkweek.

Om chlorella van hoge kwaliteit te leveren, blijven ze zich bij Sun Chlorella richten op twee punten. Het eerste is dat ze zich van alle soorten chlorella concentreren op één soort. Van alle voedingsstoffen in chlorella is de belangrijkste een voedingsstof genaamd C. G. F. (Chlorella Growth Factor). Ze gebruiken een eigen Pyrenoidosa soort (Sun Chlorella stam), die rijk is aan deze voedingsstof.

Het andere punt is het kweken van chlorella in de optimale omgeving, een buitenkweek. Bij Sun Chlorella geloven ze dat een buitenkweek optimaal is voor chlorella. De nuttige bestanddelen van Chlorella, waaronder C.G.F. (Chlorella Growth Factor), ook bekend als chlorella-extract, kunnen in grotere hoeveelheden worden verkregen in een gecontroleerde kweek in de open lucht, waar het volledig kan genieten van zonne-energie, dan in een kweek in een zonloze tank. Daarom wordt chlorella ook wel “zonneschijn in blik” genoemd.

Om dit mogelijk te maken moet aan vele voorwaarden worden voldaan, zoals weinig neerslag en veel zonnestraling, een constante temperatuur (gemiddelde temperatuur van 20° C of hoger), water van goede kwaliteit, schone lucht, enz. De zogenaamde subtropische gebieden, zoals Taiwan, hebben optimale omstandigheden voor de chlorellateelt. Sun Chlorella maakt producten op basis van chlorella die onder dergelijke optimale omstandigheden wordt gekweekt.

Sun Chlorella powder
Sun Chlorella gebruikt een eigen technologie voor het breken van de celwand, een zeer technische methode om zeer goed verteerbare chlorella te verkrijgen.

Chlorella heeft moeilijke omgevingsveranderingen overleefd door te worden beschermd door stevige celwanden. Het was echter deze sterke celwand die de effectieve opname van chlorella’s voedingsstoffen bij consumptie verhinderde.

Bij Sun Chlorella zijn ze erin geslaagd deze celwand met ongeveer 90% of meer te verpulveren met behulp van Japans eerste innovatieve celwandplettertechnologie. Deze verpulvering kent zijn gelijke niet in vergelijking met microscopische foto’s van chlorella van andere bedrijven waarvan gezegd wordt dat de wanden gebroken zijn. De wanden worden op een fysieke manier verbrijzeld zonder gebruik te maken van chemicaliën, enzymen, hitte, etc., zodat de nuttige voedingsstoffen van Chlorella niet worden beschadigd.

Sun Chlorella biedt chlorella met een hoog veiligheidsniveau, geproduceerd in een GMP gecertificeerde fabriek.

Om chlorella producten te leveren die van hoge kwaliteit zijn, van veiligheid tot ingrediënten, produceren ze alles van grondstoffen tot de laatste fase van het product onder ons beheersysteem. De absolute missie als health food bedrijf is om strenge productiecontrole en kwaliteitscontroles in alle processen te houden, en veilige en hoogwaardige producten te blijven maken.

Sun Chlorella A wordt vervaardigd in een GMP gecertificeerde fabriek, gecertificeerd door de Japan Health and Nutrition Food Association op basis van de richtlijnen van het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn van februari 2005, “Regarding basic principles for the proper manufacture of food products such as tablets and capsules,” en is goedgekeurd om dit op de producten te vermelden.

GMP icon
Good Manufacturing Practice

GMP staat voor Good Manufacturing Practice. Vanaf de ontvangst van de grondstoffen tot de verzending van de eindproducten werden de oprichting van een passende beheersorganisatie en de uitvoering van het werkbeheer (kwaliteitscontrole, fabricagecontrole) (GMP-software) en de bouw van passende structurele voorzieningen (GMP-hardware) uitgevoerd om de kwaliteit en de veiligheid te waarborgen.

Veiligere producten leveren en het vertrouwen van het publiek winnen
Bij Sun Chlorella, als bedrijf dat met voedsel werkt, doen ze zaken met veiligheid als hoogste prioriteit in relatie tot onze kwaliteit en ons productieproces. Naast de GMP-certificering hebben ze ook proactief de merken van de Japan Health and Nutrition Food Association verworven die productnormen regelen, zoals de ingrediënten in het voedsel, evenals het Zelfbeoordelingscertificeringssysteem voor veiligheid (certificering door derden) dat is ingesteld op basis van de aanbeveling “Report of the study meeting on securing health food product safety” op 4 juli 2008.
JHFA logo
Japan Health and Nutrition Food Association

Het certificeringsmerk van "Japan Health and Nutrition Food Association" (JHFA) is alleen goedgekeurd voor gebruik door producten die de strenge beoordeling van de vereniging op basis van productspecifieke normen hebben doorstaan.

SSS stamp
The final layer of quality control

Het is een systeem waarbij, op basis van de bevindingen van dat moment, het resultaat van de zelfcontrole op de veiligheid van gezonde levensmiddelen door de producent/verkoper wordt gecontroleerd door een derde partij (Japan Health and Nutrition Food Association) die geen belangenconflict heeft, dit objectief onderzoekt en de certificering toekent.

Bekijk Sun Chlorella in de shop