Is chlorella hetzelfde als spirulina?

Is Chlorella hetzelfde als Spirulina?

Chlorella vs Spirulina

In tegenstelling tot spirulina is chlorella een eencellig organisme en de rijkste bron van chlorofyl op aarde. Het bevat alle B-vitamines, inclusief foliumzuur en vitamine B12. Hoewel beide natuurlijke algen zijn, is spirulina blauwgroen van kleur en chlorella is een groen pigment dat alleen in zoet water groeit.

Maximale absorptie

Beschermt door een harde celwand is chlorella al 540 miljoen jaren hetzelfde gebleven. Het menselijk lichaam beschikt niet over een enzyme dat deze celwand kan doorbreken, daarom moet chlorella gemalen worden om zo de voedingsstoffen beschikbaar te stellen voor het lichaam. Daarom maakt Sun Chlorella® ‘A’ gebruik van een unieke technologie om deze celwand te verpulveren om zo de verteerbaarheid te verbeteren.

De DYNO®-MILL proces maakt geen gebruik van chemicaliën, enzymen of hitte. Wanneer de chlorella op hoge snelheid wordt geroteerd bij de DYNO®-MILL ontstaat er een verticale interval van atmosferische druk binnen de molen.Dit drukverschil zorgt ervoor dat maar liefst 95% van de celwand wordt verpulverd. Dit is effectiever dan een ‘gebroken’ celwand, waar de wand maar gedeeltelijk wordt afgebroken.

Schone, hoge kwaliteit voeding

Sun Chlorella® ‘A’ groeit in zorgvuldig geselecteerde locaties om zo de blootstelling aan zonlicht te maximaliseren voor de productie van geconcentreerde CGF gedurende de fotosynthese  en om de zekerheid van de luchtkwaliteit en bronwater te garanderen.

Hoe moet u chlorella innemen?

Start met 5 tabletten per dag en bouw dit langzaam op naar de aanbevolen hoeveelheid van 15-40 tabletten per dag. U kunt de hoeveelheid in één keer innemen of in kleine porties. Nieuwe gebruikers moeten dit langzaam opbouwen.

Chlorella – onder de microscoop

In de natuurlijke omgeving heeft chlorella net als andere algen een donker groen kleur en wordt gevonden bij meren en rivieren. Chlorella groeit alleen in zoet water, wat betekent dat er weinig tot geen zout en jodium voorkomt in chlorella.

 

Onder de microscoop ziet men dat chlorella een eencellige organisme is.  Vandaar de naam, chloros (grieks voor groen) en ella (Latijn voor klein). De ideale omgeving om commercieel te cultiveren chlorella vereist een overvloed natuurlijk zonlicht, schoon water en schone lucht.

Bekijk Sun Chlorella in de shop
16 dec 22

Productie Sun Chlorella

Sun Chlorella Productie

Sun Chlorella wilt altijd producten van de hoogste kwaliteit leveren.. Dus brengen ze die wens in praktijk in alle productieprocessen.

Sun Chlorella past strenge productiecontrole, procesbeheersing en kwaliteitscontrole toe op basis van eigen productienormen en criteria om veilige, hoogwaardige Sun Chlorella A te produceren, die gezondheid brengt aan vele mensen over de hele wereld.

01

Schuine kweek

02

Kolfkweek

03

Zaadkweek

04

Hoofdkweek

05

writing-mode: vertical-rl; text-orientation: mixed

06

Celwandverpulvering

07

Sterilisatie en deactivering van chlorofylase​

08

Drogen

09

Tabletten

10

Verpakking en etikettering

Schuine kweek
Nadat de zaadvoorraad chlorella pyrenoidsa (Sun Chlorella stam) op het slant medium is overgebracht, wordt licht (kunstmatige straal) toegepast en wordt het onder optimale temperatuur omstandigheden gekweekt.
Sun-Chlorella-schuine-kweek_1
01
Kolfkweek
Chlorella in slantcultuur wordt overgebracht naar een platte kolf met vloeibaar medium, en tegelijk met het licht wordt lucht met kooldioxide toegevoerd, en de chlorella groeit door fotosynthese. Naarmate de concentratie chlorella in de kweek toeneemt, wordt deze overgebracht naar een reeks grotere kolven en wordt de kweek voortgezet.
Sun-Chlorella-kwaliteitsinitiatieven_1
02
Zaadkweek
Chlorella in slantcultuur wordt overgebracht naar een platte kolf met vloeibaar medium, en tegelijk met het licht wordt lucht met kooldioxide toegevoerd, en de chlorella groeit door fotosynthese. Naarmate de concentratie chlorella in de kweek toeneemt, wordt deze overgebracht naar een reeks grotere kolven en wordt de kweek voortgezet. Naarmate de concentratie chlorella toeneemt, wordt het naar een groter bassin verplaatst.
03
Hoofdkweek
Chlorella in slantcultuur wordt overgebracht naar een platte kolf met vloeibaar medium, en tegelijk met het licht wordt lucht met kooldioxide toegevoerd, en de chlorella groeit door fotosynthese. Naarmate de concentratie chlorella in de kweek toeneemt, wordt deze overgebracht naar een reeks grotere kolven en wordt de kweek voortgezet.
04
Filtratie, ontwatering, wassen en concentratie
De in de productiepool gekweekte chlorella wordt geoogst nadat de voorgeschreven concentratie is bereikt. Eerst worden eventuele verontreinigingen die in de kweekoplossing verschijnen of aanwezig zijn, verwijderd met een filter. Vervolgens wordt het herhaaldelijk gedroogd in een centrifuge en gewassen, waarna het opnieuw wordt gefilterd. Nadat bevestigd is dat zij grondig gereinigd is, wordt zij geconcentreerd.
05
Celwandverpulvering
De slechte verteerbaarheid van Chlorella als gevolg van de harde celwand is opgelost door de door ons bedrijf ontwikkelde celwandverpulveringsmethode. Wij gebruiken een machine genaamd Dyno-Mill om taaie celwanden fysiek te vermalen. Stijve bolletjes zitten in de cilinder en worden met roerbladen samen met de chlorellaslurry geroerd. Op dat moment ontstaat er een partieel drukverschil in de geroerde vloeistof, de chlorellacellen bewegen onmiddellijk van het hogedrukgedeelte naar het lagedrukgedeelte, en de celwand wordt verbrijzeld door snelle uitzetting/breuk.
06
Sterilisatie en deactivering van chlorofylase
Chlorella bevat een enzym, chlorofylase genaamd, dat de veroorzakende stof van fotosensibiliteit (feoforbide) produceert. Om dit enzym te deactiveren en te steriliseren wordt stoom gemengd met chlorella-slurry en wordt gedurende korte tijd een hoge temperatuur toegepast.
07
Drogen
Ruwe chlorella heeft de neiging gemakkelijk te bederven, maar het stabiliseert wanneer het gedroogd wordt en maakt langdurige opslag mogelijk. In het algemeen wordt voor het drogen van chlorella de sproeidroogmethode gebruikt. Aan de sproeidroger wordt hete lucht toegevoerd, en wanneer de chlorellaslurry ermee wordt besproeid, worden het fijne druppeltjes die onmiddellijk worden gedroogd. Op deze manier is het mogelijk een poederdroge chlorella te maken, die een frisgroene kleur heeft en ruikt naar gedroogd zeewier en groene thee, zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit chlorellapoeder is uiterst stabiel, en als het onder de juiste omstandigheden wordt bewaard, zal er zelfs na enkele jaren geen kwaliteitsverlies optreden.
08
Tabletten
Tabletten en korrels worden vervaardigd door persen met een persmachine. Deze producten worden in elke productiefase onderworpen aan een uiterlijke inspectie, gewichtsinspectie, inspectie op vreemde stoffen, inspectie op bacteriën, inspectie op fysische eigenschappen en inspectie op ingrediëntenanalyse. Met betrekking tot belangrijke bestanddelen hanteren wij strengere normen dan de openbare normen, en er worden dubbele controles uitgevoerd in zowel openbare instellingen als ons eigen laboratorium om een strenge kwaliteitscontrole te waarborgen.
09
Verpakking en etikettering
De tabletten of korrels die deze tests doorstaan worden verpakt in een aluminium verpakking, en het gezondheidsvoedsel van de hoogste kwaliteit "Sun Chlorella A" is voltooid. Zoals hierboven vermeld, passen wij strikte productie-, proces- en kwaliteitscontrolemaatregelen toe om veilige Sun Chlorella A van hoge kwaliteit te produceren, die gezondheid brengt aan vele mensen over de hele wereld.
10

Om een betrouwbaar product te maken dat veilig kan worden geconsumeerd, wordt Sun Chlorella A vervaardigd in een gecertificeerde fabriek die voldoet aan de GMP-normen gespecificeerd door de Japan Health and Nutrition Food Association

Bekijk Sun Chlorella in de shop
15 dec 22

Chlorella

Chlorella

Health is wealth

Zonneschijn en zoet water voeden chlorella kracht​

Chlorella is een eukaryotisch organisme (echte kernplant), dat op aarde voorkomt sinds het pre-Cambrium, meer dan 2 miljard jaar geleden. Het is geen aseksueel reproduceerbare plant, maar een eencellige groene zoetwateralg, die zich elke 20 tot 24 uur vier keer snel vermenigvuldigt. Waardoor vermenigvuldigt de alg zich zo snel? Chlorella Growth Factor (C.G.F.) is de sleutel en wat chlorella uniek maakt van elk ander superfood. Zie hieronder voor meer informatie over C.G.F. .

Chlorella is zeer klein, met een diameter van 3 tot 8 micrometer, en werd pas 100 jaar geleden ontdekt. Toen werd chlorella genoemd naar “chlor” wat groen betekent in het Grieks en “ella” wat klein ding betekent in het Latijn.

 

Chlorella heeft zo lang overleefd vanwege zijn taaie buitenste celwand die zijn genetische integriteit beschermt en zijn snelle voortplantingsvermogen. De zuurstof die nu op aarde bestaat, ontstond uit zonlicht, water en koolzuurgas dat algen zoals chlorella met hun hoge fotosynthetische capaciteit produceerden. Tegelijkertijd produceerden zij diverse fundamentele voedingsstoffen die veel organismen die later ontstonden nodig hebben om het leven te ondersteunen.

Chlorella als “botanische volwaardige voeding” bevat 9 verschillende essentiële aminozuren, diverse vitaminen en mineralen in perfecte balans.

Van alle 10 soorten chlorella worden 4 soorten buiten gekweekt als voedsel, en deze 4 soorten (pyrenoidosa, vulgaris, ellipsoidea en miniata) hebben een sterk woekerend vermogen en zijn rijk aan voedingsstoffen.

 

 

In Japan werd het bestudeerd als een mogelijk “droomvoedsel” dat voedseltekorten voorkwam na de nederlaag in de oorlog, en latere studies hebben ertoe geleid dat veel mensen het tegenwoordig gebruiken als gezondheidsvoedsel.

Bekijk Sun Chlorella in de shop
15 dec 22

Eleuthero

Eleuthero

"Wortel van het Leven" die de wijsheid van de Ouden van duizenden jaren terugbrengt

Bij Sun Chlorella hebben ze iets ontdekt dat de stress van de moderne maatschappij helpt te verlichten

Siberische ginseng (wetenschappelijke naam: Acanthopanax senticosus harm ) is van dezelfde familie als Koreaanse ginseng. Aralia cordata en Aralia elata, die bekend staan als eetbare wilde planten, behoren ook tot dezelfde familie. In Japan wordt Siberische ginseng “EZOUKOGI” genoemd omdat hij in Ezo (oude naam van Hokkaido) groeit. Het Ainu-volk waardeert Siberische ginseng al geruime tijd als heilige plant. In China wordt Siberische ginseng “Shennong Ben Cao Jing” genoemd en in Rusland “Eleutherococcus” en wordt het gebruikt voor gezondheidsbehoud.

Siberische ginseng is een bladverliezende (verliest jaarlijks zijn bladeren) struik. Hij wordt ongeveer 2 – 3 meter hoog. De tak is as bruin van kleur en heeft op jonge leeftijd naar beneden gerichte doornen op de stam. De struiken groeien in het “wild” in het oostelijk deel van Siberië, Karafuto in Hokkaido, en China; ze overleven in intense koude binnen een zeer beperkt geografisch gebied. De wortel, stengel, tak en het blad bevatten een aantal werkzame stoffen. Het voornaamste actieve bestanddeel is triterpenoïde glycoside en zo zijn er nog meer dan 16 andere eigenschappen.

Bekijk Sun Eleuthero in de shop
15 dec 22