Is chlorella hetzelfde als spirulina?

Is Chlorella hetzelfde als Spirulina?

Chlorella vs Spirulina

In tegenstelling tot spirulina is chlorella een eencellig organisme en de rijkste bron van chlorofyl op aarde. Het bevat alle B-vitamines, inclusief foliumzuur en vitamine B12. Hoewel beide natuurlijke algen zijn, is spirulina blauwgroen van kleur en chlorella is een groen pigment dat alleen in zoet water groeit.

Maximale absorptie

Beschermt door een harde celwand is chlorella al 540 miljoen jaren hetzelfde gebleven. Het menselijk lichaam beschikt niet over een enzyme dat deze celwand kan doorbreken, daarom moet chlorella gemalen worden om zo de voedingsstoffen beschikbaar te stellen voor het lichaam. Daarom maakt Sun Chlorella® ‘A’ gebruik van een unieke technologie om deze celwand te verpulveren om zo de verteerbaarheid te verbeteren.

De DYNO®-MILL proces maakt geen gebruik van chemicaliën, enzymen of hitte. Wanneer de chlorella op hoge snelheid wordt geroteerd bij de DYNO®-MILL ontstaat er een verticale interval van atmosferische druk binnen de molen.Dit drukverschil zorgt ervoor dat maar liefst 95% van de celwand wordt verpulverd. Dit is effectiever dan een ‘gebroken’ celwand, waar de wand maar gedeeltelijk wordt afgebroken.

Schone, hoge kwaliteit voeding

Sun Chlorella® ‘A’ groeit in zorgvuldig geselecteerde locaties om zo de blootstelling aan zonlicht te maximaliseren voor de productie van geconcentreerde CGF gedurende de fotosynthese  en om de zekerheid van de luchtkwaliteit en bronwater te garanderen.

Hoe moet u chlorella innemen?

Start met 5 tabletten per dag en bouw dit langzaam op naar de aanbevolen hoeveelheid van 15-40 tabletten per dag. U kunt de hoeveelheid in één keer innemen of in kleine porties. Nieuwe gebruikers moeten dit langzaam opbouwen.

Chlorella – onder de microscoop

In de natuurlijke omgeving heeft chlorella net als andere algen een donker groen kleur en wordt gevonden bij meren en rivieren. Chlorella groeit alleen in zoet water, wat betekent dat er weinig tot geen zout en jodium voorkomt in chlorella.

 

Onder de microscoop ziet men dat chlorella een eencellige organisme is.  Vandaar de naam, chloros (grieks voor groen) en ella (Latijn voor klein). De ideale omgeving om commercieel te cultiveren chlorella vereist een overvloed natuurlijk zonlicht, schoon water en schone lucht.

Bekijk Sun Chlorella in de shop