Chlorella

Chlorella

Health is wealth

Zonneschijn en zoet water voeden chlorella kracht​

Chlorella is een eukaryotisch organisme (echte kernplant), dat op aarde voorkomt sinds het pre-Cambrium, meer dan 2 miljard jaar geleden. Het is geen aseksueel reproduceerbare plant, maar een eencellige groene zoetwateralg, die zich elke 20 tot 24 uur vier keer snel vermenigvuldigt. Waardoor vermenigvuldigt de alg zich zo snel? Chlorella Growth Factor (C.G.F.) is de sleutel en wat chlorella uniek maakt van elk ander superfood. Zie hieronder voor meer informatie over C.G.F. .

Chlorella is zeer klein, met een diameter van 3 tot 8 micrometer, en werd pas 100 jaar geleden ontdekt. Toen werd chlorella genoemd naar “chlor” wat groen betekent in het Grieks en “ella” wat klein ding betekent in het Latijn.

 

Chlorella heeft zo lang overleefd vanwege zijn taaie buitenste celwand die zijn genetische integriteit beschermt en zijn snelle voortplantingsvermogen. De zuurstof die nu op aarde bestaat, ontstond uit zonlicht, water en koolzuurgas dat algen zoals chlorella met hun hoge fotosynthetische capaciteit produceerden. Tegelijkertijd produceerden zij diverse fundamentele voedingsstoffen die veel organismen die later ontstonden nodig hebben om het leven te ondersteunen.

Chlorella als “botanische volwaardige voeding” bevat 9 verschillende essentiële aminozuren, diverse vitaminen en mineralen in perfecte balans.

Van alle 10 soorten chlorella worden 4 soorten buiten gekweekt als voedsel, en deze 4 soorten (pyrenoidosa, vulgaris, ellipsoidea en miniata) hebben een sterk woekerend vermogen en zijn rijk aan voedingsstoffen.

 

 

In Japan werd het bestudeerd als een mogelijk “droomvoedsel” dat voedseltekorten voorkwam na de nederlaag in de oorlog, en latere studies hebben ertoe geleid dat veel mensen het tegenwoordig gebruiken als gezondheidsvoedsel.

Bekijk Sun Chlorella in de shop